TRYB JASNY/CIEMNY

Razowe bułeczki z jajkiem sadzonym

Super razowo jajeczne śniadanie fot. D.Szymborska
Czasem jest tak, że to co najprostsze smakuje najlepiej. Gorąca razowa bułeczka (z tostera) i do tego usmażone w foremce jajko. Dwie takie „kanapki” i jest siła na pół dnia.

Bułeczki razowe – super sprawa, choć sądząc po składzie produktu dużo w nich chemii, na szczęście ta chemia smakuje dobrze. Jak jakieś pieczywo ma długą datę ważności a nie jest czarnym, wileńskim chlebem to robię się podejrzliwa. Z reguły jest to słuszne niedowierzanie w naturalność. Nie będę tych bułeczek jeść codziennie tylko czasem więc można sobie na trochę konserwantów pozwolić.


A jajka smażone w foremkach do ciasta to  moim zdaniem hit! Niby smakują tak samo jak zwykłe sadzone ale dzięki temu, że pasują czy to do bułeczki czy to do burgera to przez ten doskonale okrągły wygląd smakują dużo lepiej. Wykorzystujemy w kuchni dwie foremki do ciasta, takie metalowe. To z tych banalnych patentów na fajne dania!


Miłego dnia wszystkim!

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa