Pieczone ostrygi – Ryga 2024 - Zivju Lete
Zivju Lete – restauracja rybna o której pisałam wiele razy. Za każdym razem z entuzjazmem, za każdym razem albo ciesząc się z ulubionych dań – zupa rybna i fish&chips albo odkrywając coś nowego.
Tym razem to były pieczone w niskiej temperaturze ostrygi z migdałami. REWELACJA. Czeka się około półgodziny, podawane są na soli, są super smaczne, aromatyczne i mają chrupiące słupki z migdałów. Idealne danie dla tych co nie są w stanie przełknąć ostrygi ale mają ochotę na jej pyszny smak!
Oczywiście potem były i zupy i klasyczna ryba. To takie miejsce, które nie proponuje zaskoczeń – jest albo pysznie albo super pysznie.
Niestety pieczone ostrygi nie zawsze są dostępne, albo inaczej rzadko się pojawiają, ale warto pytać….
Tym razem to były pieczone w niskiej temperaturze ostrygi z migdałami. REWELACJA. Czeka się około półgodziny, podawane są na soli, są super smaczne, aromatyczne i mają chrupiące słupki z migdałów. Idealne danie dla tych co nie są w stanie przełknąć ostrygi ale mają ochotę na jej pyszny smak!
Oczywiście potem były i zupy i klasyczna ryba. To takie miejsce, które nie proponuje zaskoczeń – jest albo pysznie albo super pysznie.
Niestety pieczone ostrygi nie zawsze są dostępne, albo inaczej rzadko się pojawiają, ale warto pytać….
Poprzednie posty znajdziecie tutaj – piszę o zupach, o daniach głównych, krokietach…..
2019 rok - KLIK KLIK
2020 rok - KLIK
2021 rok - KLIK
2022 rok - KLIK
Komentarze
Prześlij komentarz