Mozzarella z pesto i roszponką
Uwielbiam pesto, lubię mozzarellę, roszponkę rzadko kupuję. A bardziej kupowałam. W Berlinie zjadłam pyszną i super prostą przystawkę. Banalne połączenie, którego wcześniej nie znałam.
Wystarczy mozzarelle wymieszać z pesto (z odrobiną oliwy) i mamy super sałatkę na lato.
Składniki
- Kulki mozzarelli,
- Pesto (zielone, lub każde inne jakie lubimy),
- Oliwa,
- Roszponka,
- Super sos (oliwa, sok z cytryny, miód, odrobina musztardy).
Przygotowanie
Pesto wymieszać z łyżką oliwy, w misce delikatnie wymieszać mozzarellę z pesto, przełożyć na talerz.Roszponkę delikatnie wymieszać z super sosem.
Myślę, że gorąca bagietka do tego będzie idealnym dodatkiem.
Takie 5 minut przygotowania a sałatka jest przepyszna!
Fajnie prowadzony blog, będę tu częściej wpadać, bo jest z czego korzystać.
OdpowiedzUsuńdziękuję :) do zobaczenia :)
Usuń