TRYB JASNY/CIEMNY

Słoneczna, wiosenna sałatka




Uwielbiam kolorowe jedzenie! To jest bardziej lista co kupić, żeby zjeść dobrą sałatkę, bo całe przygotowanie polega na mieszaniu (liści z oliwą i sokiem z cytryny) i krojeniu (jajek i pomidorków). Dodatek czarnuszki to strzał w wiosenną dziesiątkę!

Uwaga, to jest miska wypełniona pyszną ale kaloryczną sałatką! Oliwa, tuńczyk w oliwie, jajka….to wszystko dostarcza dużo radości z dobrego smaku ale też kalorii. Taka sałatka to posiłek a nie dodatek do obiadu!
Pyszne! Tyle i aż tyle! fot. D.Szymborska


Wiosennie zachęcam do kupienia:

  • Jajek od wybieganych kur („0”),
  • Organicznych pomidorków koktajlowych (że zdrowsze i że bardziej smaczne, to chyba nie trzeba nikogo przekonywać),
  • Dobrych liści sałat (wiem, że mile jedzeniowe mają znaczenie, ale te włoskie mi bardziej smakują….),
  • Białego tuńczyka w oleju (te wielkie kawałki są super smaczne, kupuję w słoikach żeby wiedzieć co będę jadła i nie czuć się zaskoczoną papką która była nazywana kawałkami),
  • Oliwa i sok z cytryny (tyle ile kto lubi – na taką miskę to ja dodaję 2 łyżeczki oliwy i sok z ¼ cytryny),
  • kilka łyżek bio kukurydzy ze słoika.
  • Sól – koniecznie bo inaczej jajka nie będą miały smaku,
  • Czarnuszka – idealnie smakuje z pomidorkami.
Najprościej - najpyszniej! fot. D.Szymborska



To co dziś wiosenna, słoneczna sałatka?

ps. w ramach ekologiczności to: opakowanie z jajek z tektury, tuńczyk, kukurydza w szkle a pomidorki w takiej specjalnej biodegradowalnej folii! Jedynie sałata w woreczku...

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa