Caprese na grillowanej chałce
Śniadania, czasem planowane (zakupy w 3 sklepach itp.), czasem bardzo na spontanie z tego co jest w kuchni i lodówce.
To ten drugi przypadek.
To ten drugi przypadek.
Składniki
- Kromka (grubsza) chałki,
- 1 opakowanie mozzarelli di Buffalo,
- Kilka pomidorków koktajlowych,
- Listki bazylii (super, że wciąż rośnie na balkonie),
- Masło do nasmarowania chały i sól do smaku
Przygotowanie
Kromkę chałki zgrillować – jakoś lepiej smakuje grillowana pod grillem w piekarniku niż z tostera (może to wina tostera? Nie wiem).
Nasmarować bardzo cienko masłem (włoska by była oliwa, ale tutaj masło "uszczelnia" chałkę przed ew woda z mozzarelli.
Mozzarellę rozbełtać w misce, jeżeli będzie miała zbyt dużo wody to nakładając na chałę widelcem unikniemy podmokłej kanapki.
Pomidorki umyć i przekroić, udekorować listkami bazylii i doprawić pieprzem.
Letnia kanapka na dobry humor i dobry dzień. Może Wam się przyda na weekend? Pewno, że lepsza by była wytrawna biroche ale chała z sieciowej piekarni też daje radę!
Letnia kanapka na dobry humor i dobry dzień. Może Wam się przyda na weekend? Pewno, że lepsza by była wytrawna biroche ale chała z sieciowej piekarni też daje radę!
Komentarze
Prześlij komentarz