Pasta śniadaniowa – tuńczykowo szczypiorkowa plus 5 innych
Smarowidła do kanapek pojawiają się dość często i na blogu i na tostach czy kromkach, które jem.
Uwielbiam takie dodatki do kanapek, przygotowana porcja starcza z reguły na dwa dni, do tego warto taką pastę zrobić wieczorem, dzięki temu rano zaoszczędzamy cenne minuty i cieszymy się pysznym śniadaniem!
Tutaj wersja rybna!
Składniki
- Puszka tuńczyka (w kawałkach i oleju lub oliwie, ten w sosie własnym jest zbyt suchy),
- 2 łyżki majonezu,
- 2 jajka ugotowane na twardo (wkładamy do zimnej wody, gdy zacznie bulgotać ustawiamy tajmer na 8 minut – tak gotowane smakują najlepiej),
- ½ pęczku szczypiorku,
- 20g czarnych oliwek – posiekanych,
- Sól i pieprz.
świetna kombinacja :)
OdpowiedzUsuńtak, tak takie najprostsze połączenia są super smaczne :)
Usuń