TRYB JASNY/CIEMNY

Pasta śniadaniowa – tuńczykowo szczypiorkowa plus 5 innych


Smarowidła do kanapek pojawiają się dość często i na blogu i na tostach czy kromkach, które jem.

Uwielbiam takie dodatki do kanapek, przygotowana porcja starcza z reguły na dwa dni, do tego warto taką pastę zrobić wieczorem, dzięki temu rano zaoszczędzamy cenne minuty i cieszymy się pysznym śniadaniem!

Tutaj wersja rybna!

Składniki

  • Puszka tuńczyka (w kawałkach i oleju lub oliwie, ten w sosie własnym jest zbyt suchy),
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 jajka ugotowane na twardo (wkładamy do zimnej wody, gdy zacznie bulgotać ustawiamy tajmer na 8 minut – tak gotowane smakują najlepiej),
  • ½ pęczku szczypiorku,
  • 20g czarnych oliwek – posiekanych,
  • Sól i pieprz.

Przygotowanie:

Ugotowane jajka na twardo zetrzeć na tarce (o dużych oczkach), wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić tak jak lubimy. Najlepiej dać paście czas na „przegryzienie się” przez noc w lodówce.



Moje ulubione pasty śniadaniowe:


Z rzodkiewki i twarożku - kllik

Pasta jajeczna z Maggi - klik

Pikantna pasta z bobu - klik

Hiszpańska pasta kanapkowa - klik

Najprostsza z awokado - klik



Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa