TRYB JASNY/CIEMNY

Oneginetatopa w mediach czyli nie tylko blogowanie

Drinki, ryżoklejki, koktajl i buty...czyli w skrócie co się działo w mediach innych niż blog w cz…

Jak zrobić wegetariańskiego „burgera” – ser zamiast soczewicy

Tak jak śliczny tak pyszny - bułka kukurydziana, dobry ser, ketchup, sałata z balkonowej uprawy..…

Mother of Dragons – czyli rowerem na sushi

Sałatka - czekadełko przed setem lunchowym fot. D.Szymborska Po lunchu składającym się z s…

Czapeczki kolarskie – moda i wygoda

Moja kolekcja fot. D.Szymborska Jak w tytule! Uwielbiam, używam, trochę kolekcjonuję i nie…

Pikantna pasta ze świeżego bobu – wegański przysmak

Genialny dodatek do tostów czy świeżej bagietki, wyrazista, pyszna i doskonale letnia pasta ze św…

Chłodnik z selerem naciowym i pumperniklem

Coś dla miłośników baroku....chłodnik ze wszystkim...fot.D.Szymborska Uwielbiam chłodniki.…

Shepherd’s pie – zapiekanka pasterska – ultra angielski przepis

Przepyszna zapiekanka pasterska idealna na rodzinne spotkanie lub kolację dla przyjaciół fot. D.S…

„Wege Siła” – czyli jak być super sprawnym roślinożercą!

Za książką mój balkonowy, jadalny ogród - sałaty i zioła....fot. D.Szymborska Lektura ksią…

Dorsz z grilla z wasabi i rokitnikową marchewką

Wiadomo, że ryba smakuje najlepiej nad wodą. Nie przeszkadza nawet za bardzo, że słonowodna jest …

Kolendrowo-imbirowe klopsiki z pakczoj i makaronem ryżowym

Pysznie i ślicznie: klopsiki z kolendrą i imbiber do tego grillowana pakczoj i makaron ryżowy fot…

Hipsterski burger – z jagnięciny, z jarmużem i salsą pistacjowo miętową

Burger w przystani, z widokiem na piękne łódki...smakuje wybornie fot. D.Szymborska Ciężko…

Ryba w mieście czyli „U Rysia”

Przystawka z siei, cebulki i "dekoracyjnych" kiełków fot. D.Szymborska Brakuje m…

Spływ Jeziorką czyli 11.97km fajnego kajakowania pod Warszawą – wszystkie szczegóły

Dopiero jak się zamniełam miejscami to zobaczyłam, że nasz kajak miał numer...13...fot. D.Szymbor…

Bezpieczeństwo w wodach otwartych [VIDEO]

Zrzut z ekranu z dziesiejszym treningiem w Zalewie Zegrzyńskim Woda w jeziorach, zalewach …

Fit paluszki rybne z makaronem

Idealna propozycja na kolację - paluszki rybne z łososia z makaronem! fot. D.Szymborska Mn…

Kurki z koperkiem – najprostszy przepis

Teraz to już tylko mi bobu brakuje do letniego szczęścia obiadowego! fot. D.Szymborska Uwi…

Pogański przepis na amerykańskie danie – chili con carne

Takie danie lubię! Jeden dzień człowiek gotuje a dwa je... fot. D.Szymborska Legenda głosi…

ENEA5150Warsaw– jaka piękna katastrofa

Uśmiech od startu do mety (no może w wodzie zbytnio zębów nie szczerzyłam!) fot. T. Tenisi…

Sałata świeżo zebrana…z balkonu

Bardziej świeżych liści to nie da się zjeść.....te sałaty zostały zebrane na kilka minut przed po…

Ryba z sosem ogórkowym na piątkowy obiad

Czasem najprościej znaczy najsmaczniej. Oczywiście na balkonie wszystko smakuje duuużo lepiej! fo…

4 rzeczy, które można ZEPSUĆ przed startem w 5150IM Warsaw

Tak z metką, tak najpierw na trening potem na zawody, o tym, że nowe rzeczy nie są dobre na zawod…

Doping, którego potrzebuję!

Dopingowe pamiątki z Berlina i Gdyni fot. D.Szymborska Pisma dla biegaczy przygotowują czę…

Dżem z truskawek i hiszpańskiej Manzanilli – nietypowe domowe przetwory

Przepyszny, domowy dżem z truskawek i wina! Genialne połączenie smaków! fot. D.Szymborska …

Raki – instrukcja obsługi

Gotowanie w czasie warsztatów daje możliwość, jak mówią szefowie kuchni "pracowania na nowyc…

Jak uprawiać zioła i warzywa na balkonie – 5 praktycznych rad

Wiem, że za gęsto, ale nie mam więcej miejsca, po drugiej stronie balkonu są pomidory....fot. D.S…

Pedant w kuchni – recenzja książki

Owszem blogi rządzą się innymi prawami niż książki kucharskie ale staranności nigdy za dużo.... …

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa