TRYB JASNY/CIEMNY

Kiosk – azjatycki street-food w Rydze

Powatarzalność To samo miejsce na wakacje, ta sama restauracja. Powtarzalność gwarancją suk…

Pikantny burger po azjatycku

Fascynacja marynowaniem cebuli, rzodkiewki i marchewki na sposób azjatycki nie mija! Tak powstał…

29 Bieg Powstania Warszawskiego – mini relacja

To był zwyczajny bieg. Wcześniejsze edycje miały wzniosły charakter, moja bluzeczeka z Maratonu B…

Wieprzowina char siu 叉烧 – do kanapek i ryżu

Googlasz i co? Kilkanaście wersji przepisu, jedna wyklucza drugą. Tak jak jeszcze co do maryna…

Polviet – czyli bajgiel z klopsikami (na zimno)

Polviet – to nie tylko kuchnia wietnamska robiona pod gusta Polaków i Polek, to też takie mik…

Ciasteczko migdałowe z musem z koziego sera

Desery w moim wykonaniu to….galaretka z owocami. Serio. Nie piekę, ba a) mam wystarczającą iloś…

Nocny Market 2019 (tak znowu)

Raz się zachwycam, potem narzekam, ale co roku przychodzę, no chyba, że ich nie ma, to wtedy ni…

Kremowa cukinia z boczkiem i makaronem

Przepis testowany w kilku wersjach, ta opisana jest zdecydowanie najsmaczniejsza. Bardzo dużo za…

No waste – ziemniaczane kuleczki z kiełbasą

To jest super smaczne niemarnowanie jedzenia! Serio, nic na siłę, wszystko super pysznie! Zosta…

Wietnamski bar na bazarze – Bakalarska, Warszawa

Nie podam Wam strony www ani FP, nie powiem, że to jest instagramowe miejsce…ale zarekomenduję ja…

Bób – dodatek do sałatek

Po pierwsze, ja zawsze obieram z łupinek. Inna sprawa, że ja nawet figi ze skórki obieram…. W każ…

Liu Lin – tajwański street food w Brukseli

Wegańsko, pysznie, nowocześnie.  Tak jest w bistro Liu Lin . Co ważne dla tych, których fran…

Banh Mi z miętowo miodowymi klopsikami i marynowaną rzodkiewką

Banhmi Nam jest zamknięte w niedzielę. A my koniecznie chcieliśmy zjeść wietnamskie kanapki. Na …

Wołowina z marynowanymi burakami i bazyliowym majonezem

Szałowa przystawka? Pewno, właśnie takie są plastry wołowiny podane z burakami, szalotką i cie…

Are You R’eddy? [FOTO]

Są dwie możliwości: narzekać albo się cieszyć. Belgowie wybierają tą drugą i rozstawiają żółte …

Sałatka na lato z fasolki szparagowej, bobu i pomidorków w winegrecie sosnowym

Sałatki. Tym się żywię w środku dnia. Nie mam ochoty na nic gorącego, a jestem głodna. Sałatka po…

Menma – czyli domowy ramen w Brukseli

Ramenowych podróży ciąg dalszy. Tym razem Bruksela. Pewno, że można jest mule, siedząc przy sto…

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa