TRYB JASNY/CIEMNY

Majówka bez grilla – smacznie na domowo

W bloku, w kamienicy nie da się grillować. Tej wersji się trzymajmy, bo mam nadzieję, że nikt …

E-book

Blogowe przepisy plus dodatek specjalny PPP – Praktyczny Pandemiczny Poradnik. Pomyślałam, ż…

Bezcelowe bieganie – 4 rady jak to wszystko przetrwać

Najpierw półmaraton warszawski, potem triathlony, wyścig kolarski, przedwczoraj maraton w Berlini…

Faszerowane papryki i pomidory– wegetariański przepis

Uwielbiam przepisy Jamiego – są proste, nie wymagają dziwnych składników i smakują cudownie. Ta…

Mule z czosnkiem, chili i białym winem – szybki przepis

Uwielbiam owoce morza. Mule są zdrowe i smaczne i co ważne łatwe w przygotowaniu. Ten przepis jes…

Tuńczyk z curry i kapustą pekińską – nocna sałatka

Kilka składników do tego dwa z puszek i jeden ze słoika – jednym słowem trzeba tylko małą kapustę…

Rybne pulpety w słodkim, ziołowym sosie pomidorowym

Jakkolwiek pretensjonalnie to brzmi to, to są nieoczywiste połączenia. Sos do rybnych kotletów ni…

Biskowschodnie śniadanie – szakszuka, humus i dodatki

Nie mam nic do sałatki jarzynowej, nawet ją lubię (czasem), mazurki też są okej (jadłam kilka l…

Maseczki – duszny temat ostatnich dni

Zacznę od tego, że swoją mam od dwóch lat, ( RESPRO ), używałam jej przed wirusem wtedy gdy był s…

Linguine z ragu z tuńczyka i kaparami

Internety, internetami ale dobrze jest też sięgać do sprawdzonych książek kucharskich, słowo spra…

Sos pieczarkowy z białym winem

To jest najlepszy sos pieczarkowy! Tak, wiem ostatnio wszystko jest najlepsze, najdoskonalsze, al…

Pieczone brokuły z czosnkiem, cytryną i parmezanem

Trudno u mnie o obiektywizm, bo brokuły uwielbiam w każdej postaci – zupy, blanszowane do chrupa…

Najlepsze placki ziemniaczane

Co do tego nie mam wątpliwości – ziemniaki trzeba zetrzeć na tarce o małych oczkach! Wiadomo, że…

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa