TRYB JASNY/CIEMNY

Szafranowe ziemniaki zapiekane w rosole

To wcale nie jest przekombinowane danie! Brzmi może dziwnie, ale w gruncie rzeczy to jest tak ja…

Awokado z ziołami i kwiatami – sałata

Super prosta i aromatyczna sałatka. U nas była w dwóch wersjach – pierwsza z jadalnymi kwiatka…

Szarpana wieprzowina po włosku

Nie trzeba mieć wolnowaru, piekarnik i 10 godzin grzania wystarczy. Już jesień, kaloryfery zimne…

Ceny wina w Polsce – frustracja narasta

Podróże to zło. Szczególnie do Włoch, Hiszpanii, Portugali… Francji też. Że kształcą, że nowe sm…

Kremowy kurczak z bekonem i pieczarkami – danie jednogarnkowe

Gdyby nie Erren Hart to nie zjedlibyśmy tak pysznego makaronu. Nowojorczanka o włoskich korzenia…

Poke Bowl – "Aroha" czyli hawajsko na warszawskim bazarku

Trzeba się śpieszyć, lato się kończy, a dania na zimno wiadomo smakują najlepiej w upały. Aro…

Pesto szpinakowe – prosty przepis

Makaron ze szpinakiem – trochę nudno, owszem kilka wariacji ale….może by tak spróbować pesto?! …

La Montecarlo – czyli metalowe talerze w Rzymie

Carlo jest szefem, Stefano go zna. Dzięki temu w sobotę znajdujemy stół dla dziesięciu osób! R…

Granita al Caffe Con Panna – czyli kawa w Rzymie

Nie wiem jak teraz jest tutaj w sierpniu, ale wiem, że we wrześniu koszmar turystyczny trwa. Tł…

Najprostsze gazpacho = najłatwiejszy przepis

Teraz jest właśnie najlepszy moment by robić (bo nie trzeba gotować) tę hiszpańską zupę. Gazpacho…

Sportowa sobota – uwielbiam!!!

Po pierwsze uwielbiam po. To znaczy, po fakcie, bo jak nie mogę pospać dłużej w weekend, to …

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa