TRYB JASNY/CIEMNY

Pappardelle Alfredo – włoska klasyka

Na szybko, w tygodniu miska makaronu jest obiadem albo kolacją. We Włoszech jest inaczej, sosy do m…

Pyszna brukselka – część klasycznego obiadu

Bardzo lubię dania azjatyckie, uwielbiam kuchnię hiszpańską, baskijską, francuską nie wspominając…

Morsujesz? Wypiekasz chleb? Teraz pora na pizzę pieczoną na kamieniu

Czasem bycie modnym oznacza spore wyzwania. Nie jest przecież łatwo wejść do lodowatej wody, jeszcz…

Najlepsze nachos – zapiekanka meksykańska

Nachos są meksykańską przekąską, pochodzą z północnego Meksyku, to podgrzane trójkąty z tortilli, b…

Tłusty czwartek. Jak najbardziej, ale kiedy indziej

Rankingi, opowieść o kolejce, która ustawia się już w nocy. To, akurat dotyczy cukierni na Gór…

TEXMEX tacos

Meksykanin nie dodałby tartego sera, Amerykanin nie wyobraża sobie dania w którym nie będzie ciągną…

Pieczony kalafior z kefirowo kukurmowym sosie z dodatkiem prażonej gorczycy

Chyba nie jadłam pyszniejszego kalafiora, owszem ten pieczony z jogurtem i przyprawami jest supers…

La Ban – czyli wietnamskie wynosy

To, co różni La Ban od innych wietnamskich barów, oprócz cen, są tutaj wyższe, to  sposób pakowania…

Oldschoolowa zapiekanka – specjalny przepis na pieczarki

Sprzedawana w budkach, których czystość pozostawiała wiele do życzenia, zjadana na wycieczkach klas…

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa