TRYB JASNY/CIEMNY

Spring Ramen – czyli limitowana wersja japońskiej zupy

To pierwszy Ramen Day w UKI GREEN. Tak jak siostrę/matkę UKI UKI znam i lubię, tak w UKI GREEN …

Nie cykajcie się, zróbcie sałatkę z cykorii

Uwaga, jeżeli nie masz około 400g młodej, ślicznej cykorii to nie rób tej sałatki. To podstawowy …

Bieg Dookoła ZOO – edycja 2019

Dlaczego nie przyszliście? Dlaczego nie wystartowaliście? Wpisowe drogie, ale nie można być a…

Amatorsko na czas

Wiele lat temu, na baskijskiej wsi w każdy weekend obywały się zawody. Rzucanie podkową, rabanie …

Santoku – nóż do warzyw i ziół - Kłosy

Każdy szef kuchni wie jak ważny jest nóż. Pamiętacie w Top Chef – odchodzący z programu musia…

Śniadaniowy problem – gdzie na mieście?

Ehh. Wciąż się nabieram, jak widzę tyle postów, że super, że smacznie, że świetna atmosfera. Pote…

Taste Masters – czyli szalony weekend z 50 szefami kuchni

Gdy Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Gault&Millau Polska zaprosiła mnie do Villii Intrata,…

La tapenade czyli francuska pasta z oliwek i kaparów

Wychodzisz z restauracji, pamiętasz smak, dopytałeś się o składniki. Wracasz do domu i staras…

Triathlon pod dachem – za i przeciw

Trzy tury – poranna, środka i wieczorna. W tej pierwszej prawie zawsze ta sama ekipa. W środkowej…

Wiosenna sałatka doskonała, czyli kilka małych modyfikacji, które dużo zmieniają

Znudziły się Wam jajka faszerowane? Chcielibyście zjeść coś innego niż indyk, to może lekka sała…

Krakowski ramen vol. II – Akita Ramen Bar

Tonkotsu Classic z dodatkowymi grzybami – to zamówiłam. Wybrałam, zdaniem przemiłej pani kelner…

Taśmy i słoma, czyli GP Żoliborza 2019

Są biegi sentymentalne. W moim przypadku to: Berlin, Falenica i GP Żoli. Pierwszy to maraton, dru…

Pasta jajeczna z serkiem topionym

Po wielu latach krojenia, ba nawet zakupie specjalnej maszyneczki już wiem, że jajka ugotowan…

Wiosenne, tajskie i zielone curry

Kolejne modyfikacje, by tajskie danie było jeszcze smaczniejsze. Nie będę się wypowiadać co do …

Pudełkowanie – praktyczne rady

Nie pokażę buziek pandy, kwiatków z marchewki ani żurawia z rzodkiewki – moje pudełka są zwyczajn…

Słoneczna, wiosenna sałatka

Uwielbiam kolorowe jedzenie! To jest bardziej lista co kupić, żeby zjeść dobrą sałatkę, bo cał…

14 PZU Półmaraton Warszawski – 8 medal do kolekcji

Życiówki – brak, radości – dużo. Powiedzmy to tak, biegłam 8 raz i było o 5 minut szybciej niż w …

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa