TRYB JASNY/CIEMNY

Aktualnie moje ulubione śniadanie croissant – wytrwanie

Zjedzone w hotelu, w restauracji, „na mieście” i powtarzane i ulepszane w domu. To nasz sposób na…

Makaron z szafranem, żółtkiem i siekaną rukolą

Czasem proste rzeczy zmieniają wiele – można na przykład posiekać rukolę! Dzięki temu makaron z t…

Krásná Hora – wina dla restauracji

Niezbadane są klucze według których znajduje się na różnych dziwnych listach gości. Jakoś sobie z…

Wilhelminapark – czyli w parku i degustacyjne

Holandię i Hiszpanię w kontekście jedzenia łączą tylko dwie litery „H”.  Bardzo ostrożnie podchod…

Cafe Lisboa w Krakowie - pastel de nata!

Dzieki AMS zjadłam jedną z pyszniejszych pastel de nata! Jak dla mnie super urzekające w swojej p…

Tio Pepe – winnica w Andaluzji

Bardzo chciałam się dowiedzieć, jak dokładnie powstaje sherry, poznać proces wynikfikacji, prześl…

Kajakiem po rzece Gwadalkiwir

Lubię kajaki, nie jest w kajakowanie najlepsza, ale spływy sprawiają mi dużą frajdę.  Do tej pory…

Andaluzyjskie, królewskie śniadanie

Piękna restauracja hotelowa, która jest dostępna na: śniadania, brunche czy po prostu kawę. Mowa…

Biegnij Warszawo 2024

Na pewno biegłam kilkanaście razy, od drugiej edycji z jedną przerwą na złamaną nogę. W tak zwa…

Jubilee Club i największy maraton na świecie

Z systematycznością to u mnie różnie bywa.... ale tym razem wszystko zagrało! W 2012 roku przebie…

Koreański prawie corn-dog z ciasta preclowego z polską kiełbaską

Na zaproszenie Akademii Kulinarnej Sokołowa miałam znowu wielką przyjemność gotować w profesjon…

Be Basque – wieczór z baskijską kulturą Bizkaii

Czy trzeba mnie przekonywać, że warto jeździć do Kraju Basków? Nie. Czy, prawie zawsze, mówię z …

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa