Botwinka – upgrade!
Przepis z warsztatów w Jung und Lacker ma już swoje lata, producent makaronu przestał istnieć na polskim rynku, na szczęście Wina Niemieckie miewają się dobrze.
Tutaj cały myk polega na tym, żeby na maśle podsmażyć obrane korzenie botwinki, potem dopiero dodać łodyżki i na końcu liście. Odparowywać wodę z każdej partii i…..będzie jeszcze smaczniej! I co ważne wcale nie tłusto.
Zmiana też polega na ilości serka koziego – mniej i dodaniu 30% śmietanki z kartonika – lżej i dalej super smakowo!
A podprażone orzeszki pini też robią robotę!
Reszta bez zmian! Jak to mówią w reklamach – Będą Państwo Zadowoleni!!!
Reszta bez zmian! Jak to mówią w reklamach – Będą Państwo Zadowoleni!!!
A bazowy przepis TUTAJ
Komentarze
Prześlij komentarz