TRYB JASNY/CIEMNY

Mastering The Art Of French Cooking - strona 333



 
Tak, tak będziemy w naszej kuchni przeliczali jednostki. Mówi się trudno. Chcemy gotować z oryginalnej książki. Julia Child – cudownie zagrana przez Meryl Streep w filmie „Julie & Julia” była współautorką tych dwóch cudownych książek - Mastering The Art Of French Cooking. 
 
W 2009 pojawił się film o gotowaniu, oglądnęłam go w kinie, bardzo mi się podobał i….nic. Ten sam film pojawił się teraz na jednej z platform streamingowych. Znowu bardzo mi się podobał i…. zamówiliśmy książki (dwa tomy). 
 
Jeden przepis już wypróbowany, nie porywamy się na wszystkie, nie zakładam nowego bloga, ale na pewno będzie dużo więcej kuchni francuskiej. Ta która proponuje Julia Child jest pełna masła, smaku, dość wymagająca, na pewno czasochłonna. Zalety (po jednym przepisie na wołowinę) – super staranne przygotowanie przepisów, super opisy, szczegółowe instrukcje, przemyślane przepisy. Wada (jak dla mnie) nie ma zdjęć. Wiem, wiem, ja po prostu lubię widzieć jaki ma być efekt końcowy.
 
No to zaczynamy serię wpisów z kuchnią francuską, cieszę się…. Z racji kaloryczności tych dań, trenażer w użyciu, co zjem to wyjeżdżę (tak chcę przynajmniej myśleć).

A tutaj strona 333
Boeuf Bourguignon




 

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa