TRYB JASNY/CIEMNY

Nieoczywista, włoska sałatka


Uwielbiam caprese (czyli sałatkę pochodzącą z wyspy Capri), wersję rozszerzoną o awokado również, taką z dodatkiem pesto też lubię…a tutaj wersja kolejna, super chrupiąca i smaczna. 
 
Tutaj przepis jest super ekspresowy, bo nie obieramy nawet pomidorków ze skóry. Tak naprawdę trzeba umyć pomidory i brzoskwinie i oskubać listki bazylii, bo reszta to krojenie w plasterki. Żeby niczego nie pominąć to wymieniam potrzebne składniki.



 

Składniki (4 porcje)

3 brzoskwinie, pokrojone w plasterki,
3 pomidory, pokrojone w plasterki,
2 kulki mozzarelli, pokrojone w plasterki,
Oliwa, glaze, pieprz i sól,
Listki bazylii (na zdjęciu greckiej, ale normalna też pasuje).
 
Smacznego! To idealna sałatka na koniec lata – pyszne pomidory i dobre brzoskwinie! 

 

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa