TRYB JASNY/CIEMNY

Światowy Dzień Tapas z Turespaña i Turisme Comunitat Valenciana

 

 

Bardzo dziękuję Biuro Radcy ds.Turystyki Ambasady Hiszpanii w Warszawie (Turespaña) i  Turisme Comunitat Valenciana za zaproszenie do świętowania Światowego Dnia Tapas.
 
Tapas uwielbiam! Na blogu są nie tylko relacje z Dni Tapas w Warszawie (KLIK i KLIK) ale również wiele przepisów na te pyszne hiszpańskie przystawki/przekąski – tapasy!
 
Tutaj dokumentacja fotograficzna, bo to jest to czym mogę się podzielić.









 

Gotowali dla nas szefowe i szefowie kuchni z najlepszych restauracji. 

Miałam okazję rozmawiać i jeść dania przygotowane przez:
 
  • Cristina Figueira (jedna gwiazdka Michelin) z restauracji El Xato w La Nucia (Alicante)
  • Miquel Barrera (jedna gwiazdka Michelin) z restauracji Cal Paradís w Vall d'Alba (Castellón)
  • María José Martínez (jedna gwiazdka Michelin) z restauracji Lienzo w Walencji
  • David Sandín, właściciel restauracji Sant Francesc 52 w Alcoy, która zwyciężyła w konkursie na Najlepsze Tapas we Wspólnocie Walenckiej w 2024!
 
To było ogromnie przyjemne, spokojne, hiszpańskie spotkanie z przyjaciółmi, znajomymi i z pewnością z pysznymi smakami, co do których nie trzeba mnie przekonywać, bo co jak co, ale Hiszpania jest moim ulubionym kierunkiem wypraw kulinarnych (sportowych/golfowych/kulturalnych - też…).
 
Dobrego dnia Tapas!

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa