TRYB JASNY/CIEMNY

Arallo Taberna – A Coruna



Są dwie, jedna w Madrycie, druga w A Coruna. Ta galicyjska nie przyjmuje rezerwacji. Siedzi się przy długim barze, kuchnia w ¾ „na widoku”. Przemiła i profesjonalna obsługa.

A Coruna


Rynek, informacja turystyczna i zaraz za nią bistro. Restauracją bym tego nie nazwała, taberna to świetne określenie miejsca, gdzie można coś zjeść do wina albo piwa. Najeść się nie jest łatwo, a na pewno bardzo drogo.

Michelin


Przewodnik Michelin poleca. Zgadzam się, jedzenie świetne, atmosfera też. Jednak mam problem ze stosunkiem wielkości dań do ceny. To nie było menu degustacyjne, a takie były porcje!

Miejsce, które mogę polecić na spotkanie po kolacji, podwieczorek przy dobrym winie. Bo uwaga – ceny alkoholi „normalne”.

Menu





Pierożki (4 sztuki) rybne świetne, ale daniem głównym bym tego nie nazwała. Pizza wielkości talerzyka deserowego równie smaczna, choć obiecany w menu węgorz pojawił się w ilości homeopatycznej.

Miłe doświadczenie, patrzeć na świetnie zorganizowanych kucharzy, zjeść dobre przekąski, ale żeby wrócić tutaj na kolacje… to znaczyłoby zamówić ¾ menu żeby nie wyjść głodnym.
W rekomendacjach czytałam tylko zachwyty (słuszne) nad smakiem, zabrakło informacji o tym, że to wszystko są przepyszne miniaturki.



Podwieczorek


Dostępne jest też menu po angielsku, a obsługa jest przemiła. Zapamiętam te odwiedziny jako elegancki podwieczorek ze świetnym winem.


Ps. nie ma co się obawiać wentylacja jest na tyle dobra, że siedząc przy barze w okolicach kuchni nic nie pachniemy serwowanymi daniami.

Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa