TRYB JASNY/CIEMNY

Mozzarella z pesto i roszponką



 
Uwielbiam pesto, lubię mozzarellę, roszponkę rzadko kupuję. A bardziej kupowałam. W Berlinie zjadłam pyszną i super prostą przystawkę. Banalne połączenie, którego wcześniej nie znałam. 

Wystarczy mozzarelle wymieszać z pesto (z odrobiną oliwy) i mamy super sałatkę na lato.
 

Składniki

  • Kulki mozzarelli,
  • Pesto (zielone, lub każde inne jakie lubimy),
  • Oliwa,
  • Roszponka,
  • Super sos (oliwa, sok z cytryny, miód, odrobina musztardy).
 


Przygotowanie

Pesto wymieszać z łyżką oliwy, w misce delikatnie wymieszać mozzarellę z pesto, przełożyć na talerz. 

Roszponkę delikatnie wymieszać z super sosem.

Myślę, że gorąca bagietka do tego będzie idealnym dodatkiem.

Takie 5 minut przygotowania a sałatka jest przepyszna!

Komentarze

  1. Fajnie prowadzony blog, będę tu częściej wpadać, bo jest z czego korzystać.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa