Moje owsianki – idealne, energetyczne śniadania
W styczniu 2013 Twój Styl zamieścił artykuł o moich owsiankach (KLIK), od tego czasu….nie zmieniło się wiele.
Tyle lat a owsianka (prawie) taka sama. Zmieniały się miseczki, zrezygnowałam z owsianek wytrawnych, nie dałam się przekonać do używania wody zamiast mleka, sprawdziłam różne masła orzechowe – żeby wrócić do tego z którym zaczynałam. Czasem używam miodu, ale wolę orzechowy smak.
Jeżeli Twoim noworocznym postanowieniem jest zadbanie do siebie, to można zacząć od… rana czyli od śniadania.
Potrzebujesz: płatki owsiane (M&S nie ma już w Polsce, ale są do dostania w sklepie internetowym albo stacjonarnie w sklepie z brytyjskim jedzeniem), masło orzechowe (M&S lub Bio Sante), mleka (woda odpada, mleko 2.0 tłustszego nie potrzeba).
Sprawdzone milion razy proporcje na dwie porcje przedstawiają się następująco:
- 250ml mleka,
- 6 łyżek płatków (płaskich),
- 1 łyżka masła orzechowego,
- Dowolne dodatki!
Zapraszam do owsiankowych śniadań, będzie ciekawie, będzie smacznie i zdrowo a do tego, dzięki zmianom dodatków takie śniadanie zawsze smakuje inaczej!
Jako dodatki polecam: owoce, orzechy, suszone owoce, dżemy i konfitury….
Bardzo dobry przepis na owsianki jem każdego ranka i mam dużo energii.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! :)
energii i dobrego humoru! to przydaje się każdego ranka!
Usuń