Kiełbasa z patelni – inaczej!
Kto ma teraz dużo czasu? Raczej nikt. Kto jest głodny? Ja na przykład!
Baron, Wojda – podają kiełbasy w restauracji, tak nie w bistro czy barze. To czemu nie usprawnić zwykłego dania u siebie w domu?
Przepis będzie krótki, za Jamie Olivierem – kup najlepszą kiełbasę (surową) na jaką cię stać, do tego dobre ziemniaki i pieczone warzywa. Ot dzięki takim najprostszym składnikom będzie super smacznie!
Składniki
- Kiełbasa surowa (po sztuce na osobę),
- Warzywa pieczone z tymiankiem (cukinia, bakłażan, papryka),
- Tłuczone ziemniaki z dużą ilością masła.
Kiełbaska na gorąco to mój ulubiony posiłek w oszukane dni. Często robię z patelni zwykłej albo grillowej albo na gorąco. Fajny przepis na urozmaicenie. Dodatek tłuczonych ziemniaków powoduje, że przekąska zmienia się w prawdziwe danie :)
OdpowiedzUsuńfajne podsumowanie :) masz racje, na przekąskę to nie wygląda :)
UsuńWygląda jak wykwintne danie. Zrobię jak nic:-)
OdpowiedzUsuń