TRYB JASNY/CIEMNY

Kiełbasa z patelni – inaczej!


Kto ma teraz dużo czasu? Raczej nikt. Kto jest głodny? Ja na przykład!

Baron, Wojda – podają kiełbasy w restauracji, tak nie w bistro czy barze. To czemu nie usprawnić zwykłego dania u siebie w domu?

Przepis będzie krótki, za Jamie Olivierem – kup najlepszą kiełbasę (surową) na jaką cię stać, do tego dobre ziemniaki i pieczone warzywa. Ot dzięki takim najprostszym składnikom będzie super smacznie!


Składniki

  • Kiełbasa surowa (po sztuce na osobę),
  • Warzywa pieczone z tymiankiem (cukinia, bakłażan, papryka),
  • Tłuczone ziemniaki z dużą ilością masła.


Podanie

Kiełbaskę upiec na patelni grillowej podać z ziemniakami i warzywami. Zamiast ketchupu polecam srirache – będzie pikantnie i przepysznie!

Komentarze

  1. Kiełbaska na gorąco to mój ulubiony posiłek w oszukane dni. Często robię z patelni zwykłej albo grillowej albo na gorąco. Fajny przepis na urozmaicenie. Dodatek tłuczonych ziemniaków powoduje, że przekąska zmienia się w prawdziwe danie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. fajne podsumowanie :) masz racje, na przekąskę to nie wygląda :)

      Usuń
  2. Wygląda jak wykwintne danie. Zrobię jak nic:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa