TRYB JASNY/CIEMNY

Pizza Night – wersja domowa



 

4 (słownie – cztery) domowe, pyszne pizzy. Każda inna. 
 

Oto kilka rzeczy, których się nauczyliśmy w tej kwestii:

 
  • Ciasta się nie wałkuje tylko rozciąga rękami (może oczywiste w pizzerii ale w domu niekoniecznie!)
  • Piekarnik trzeba zacząć nagrzewać minimum godzinę wcześniej
  • Kamień do pieczenia to atrybut konieczny
  • Ciasto musi odpoczywać, trzeba ja wyciągnąć wcześniej z lodówki
  • To nie jest ujma kupić kulkę świetnego ciasta u Włocha, gdy swoje jest lekko mniej świetne
  • Pizzę piecze się 5 minut w temperaturze 300C
  • Nie wszystkie dodatki układamy wkładając do piekarnika, niektóre układamy już na gotowej pizzy
  • Im mniej tym lepiej – to się naprawdę sprawdza jeżeli chodzi o dodatki
 
Jeżeli przy każdym z tych punktów możecie postawić znaczek – odhaczenie, to Wasze pizze też będą pyszne!
 
Na zdjęciach:









Pizza z brocoliini, bakłażanem, pomidorkami i stracciatellą, pizza cacio e pepe,  z świeżą bazylią i pomidorkami, ze szpinakiem i jajkami…. Każda pyszna!
 
Jeżeli macie jakieś pizzowe rady to piszcie w komentarzach, bo (pewno, choć nie jestem taka przekonana) coś jeszcze można usprawnić….

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa