TRYB JASNY/CIEMNY

KONKURS – uważaj na ości – rozstrzygnięty!



Ryby przy wyspie Tabarka fot. D.Szymborska

Uwaga, uwaga! Nóż do filetowania powędruje do DD. Wkrótce na blogu zobaczycie zdjęcia z mojego gotowania. Tak jak obiecałam przyrządzę rybę według zwycięskiego przepisu:
Cytryna, sól, pieprz, 400g filetu łososia (albo tuszę, ale wtedy musimy wygrać nóż do filetowania Fiskars;), arkusz gotowego ciasta francuskiego. Ciasto kroimy na prostokąty ok. 7x5 cm a łososia 3x4cm. Kawałek łososia kładziemy na jednej połowie kawałka ciasta francuskiego posypujemy szczyptą soli, pieprzu i skrapiamy cytrynką, drugą połowę ciasta nacinamy trzema pociągnięciami noża i przykrywamy część z łososiem, brzegi sklejamy, możemy posłużyć się widelcem dla ładnego wzorka (w razie potrzeby mogę przygotować intrukcję w Paintcie :P) Wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 25 minut! Voila:) Opisanie przepisu zajęło mi chyba więcej czasu niż samo przygotowanie;) Polecam z sosem jogurtowo-koperkowym.
Smacznego biegowego! I DD powodzenia w nauce filetowania! 

Nagrodę w konkursie ufundowała firma GLOBAL FISH.

Komentarze

  1. Dziękuję! Nie mogę się doczekać Twoich zmagań :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja jeszcze poprosze o przesłanie adresu pocztowego mailem:)

      Usuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa