TRYB JASNY/CIEMNY

Piemont – sery i wino - online


Degustacja serów i wina fot. D.Szymborska

Piwnica, zapach serów dojrzewających. Do tego wina. Zaczynamy seminarium "Skarby Piemontu". Nie cierpię czekać. Sala na razie pustawa. Przychodzę punktualnie a jestem „karana” przez tych, którym się nie śpieszy. Czekam.
Wzięłam ze sobą laptopa, seminarium umożliwia opisywanie od razu tego co się dzieje. Na degustacji chodzę z kieliszkiem, robię notatki długopisem, i potem (coś czego nie cierpię) muszę je przepisywać.
Teraz część oficjalna, a ja czekam na sery i wino…..na szkolenie kulinarne też. 
Miło się słucha o tym jak cudowne są sery, wina, wędliny z Piemontu. Uważam, że jedzenia, wina –trzeba spróbować by je poznać. Właśnie się dowiedziałam, że Nutellę produkuje się w Piemoncie. Głodnieję…..
Zaczyna się! Talerz z serami z chorągiewkami.

Oficjalne otwarcie fot. D.Szymborska

Wino do serów fot. D.Szymborska

Degustacja serów fot. D.Szymborska

Drugie wino do serów fot. D.Szymborska
O piemonckiej kuchni napiszę w kolejnym poście. Degustacja serów pokazała mi, że o serach też można mówić, rozmawiać a nie tylko przegryzać….

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa