Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Brut
Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Brut
Bardzo eleganckie prosecco. Robione metodą - Capuccina modificata “Metodo Valdobbiadene”, gazowane metodą “Charmat”. Efekt cudowny. Kolor jasny, bąbelki uciekające dość wolno. Nie uderza o podniebienie, delikatne...
Pachnie jak wielki bukiet kremowych róż – niezbyt intensywnie, tajemniczo i pociągająco.
Smakuje delikatną morelą, gruszką chińską. W ustach czuje się też jabłko, taką papierówkę, która jest lekko żółta, sucha w środku, bo leżała długo na słońcu. Wino jest orzeźwiające i kremowe.
Producent pomyślał o tych, którzy pragną spędzić dłuższy wieczór - Col Vetoraz Prosecco di Valdobbiadene Brut można kupić w trzech rodzajach butelek: normalnej, Magnum i największej - Jeroboam.
Komentarze
Prześlij komentarz