Papardelle z owocami morza - recovery food
Papardelle z owocami morza
Umiarkowanie szybkie makaronowe danie. Idealne po wybieganiu – recovery food.
Przepis dla trzech osób. Jeżeli planujemy jeść dwa dni pod rząd, to warto pamiętać by świeży makaron gotować na raty (podgrzewany nie smakuje zbyt dobrze)
Składniki:
· Świeży makaron papardelle (250g),
· 0,5kg owoców morza,
· 0,25ml wytrawnego białego wina,
· Parmezan,
· Dwie łyżki masła,
· Oliwa,
· Pietruszka,
· Sól, pieprz.
Owoce morza podsmażyć na maśle, następnie dolać wino.
Dusić do odparowania wina, dodać pietruszkę. Parmezan zetrzeć na wiórki.
Świeży makaron gotuje się 2 do 3 minut (oczywiście w osolonej wodzie).
W dużym garnku wymieszać sos z makaronem, podawać od razu. Posypać parmezanem.
pyszne....tez tak chce
OdpowiedzUsuńQue rico!
OdpowiedzUsuń