Bajgiel z omletem z kimchi i kolendrą



Jakoś krucho z czasem by zrobić kolejne śniadanie świata (brytyjskie jest opisane TUTAJ), dlatego szybka poranna azjatycka kanapka w wersji fusion! Jest pysznie, jest ostro!

  • Bajgel z ziarnami podgrzany w piekarniku (warto go rozkroić wzdłuż i podgrzać z dwóch stron na ruszcie pod górną grzałką.

  • Marynowana, domowa marchewka – uwielbiam za chrupanie i pyszny smak

  • Omlet z kimchi – to bardziej kimchi z omletem. Jedno jajko, sporo kimchi (odciśnięte na ręczniku papierowym), smażony na maśle.

  • Sriracha z majonezem – jak dla mnie sos idealny do wszystkiego od kalmarów, przez wędliny po omlety wytrawne.

  • Dużo siekanej kolendry.


Efektem jest super pyszny, śniadaniowy, azjatycki bajgel. Tak można zaczynać kolejny dzień bez słońca…..

A przepis na marynowane marchewki wkrótce na blogu….bo jesień jest idealnym czasem na kiszonki i marynowane warzywa.

2 komentarze:

  1. tak swoją drogą - to same pieczywo wygląda tak apetycznie, że jadłabym z samym masłem :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © On Egin Eta Topa