Bajgiel z omletem z kimchi i kolendrą
Jakoś krucho z czasem by zrobić kolejne śniadanie świata (brytyjskie jest opisane TUTAJ), dlatego szybka poranna azjatycka kanapka w wersji fusion! Jest pysznie, jest ostro!
- Bajgel z ziarnami podgrzany w piekarniku (warto go rozkroić wzdłuż i podgrzać z dwóch stron na ruszcie pod górną grzałką.
- Marynowana, domowa marchewka – uwielbiam za chrupanie i pyszny smak
- Omlet z kimchi – to bardziej kimchi z omletem. Jedno jajko, sporo kimchi (odciśnięte na ręczniku papierowym), smażony na maśle.
- Sriracha z majonezem – jak dla mnie sos idealny do wszystkiego od kalmarów, przez wędliny po omlety wytrawne.
- Dużo siekanej kolendry.
A przepis na marynowane marchewki wkrótce na blogu….bo jesień jest idealnym czasem na kiszonki i marynowane warzywa.
tak swoją drogą - to same pieczywo wygląda tak apetycznie, że jadłabym z samym masłem :D
OdpowiedzUsuńo tak, masłem solonym :)
Usuń