Wędzony karmazyn - 4 składnikowa pasta rybna
Do przygotowywania pasty z makreli zraziłam się już dawno – nie udawało mi się wybrać wszystkich ości, raz nawet wyrzuciłam już wymieszaną z jajkiem, bo bałam się, że się zakrztuszę. Dlatego jak zobaczyłam wędzonego bio karmazyna to, mimo, że ta ryba ma zbite mięso wiedziałam, że chcę zrobić pastę do kanapek.
Wędzony karmazyn to strzał w dziesiątkę – pyszne mięso, wielkie ości, które są bardzo łatwe do wybrania.
4 składniki i mamy super smaczny dodatek do kanapek!
Zróbcie koniecznie taką pastę, jest mega, owszem kaloryczna i trudno nałożyć jej mało na kanapkę…. Może stać 2 w lodówce, ale ta wiadomość nie będzie nikomu potrzebna…
Składniki – porcja na 16 mini kanapeczek
- 250g wędzonego karmazyna (niestety pomimo takiej wagi mięsa nie będzie zbyt dużo, bo kręgosłup i ości są olbrzymie i swoje warzą),
- 3 jajka od wybieganych kur,
- Zielona część cebuli dymki (5-6 liści),
- 5 łyżek majonezu,
- Sól do smaku.
wstyd się przyznać, ale nie jadłam nigdy karmazyna :O
OdpowiedzUsuńto dobra ryba, z tych droższych w Polsce, ale warto się skusić...coś pomiędzy dorszem a halibutem - białe, jędrne mięso
UsuńCzyli powinien mi posmakowac :)
Usuńtak :)
Usuń