TRYB JASNY/CIEMNY

Wrapy – no-waste


Prosty sposób na przekąskę. Oczywiście pod warunkiem, że mamy resztki z meksykańskiej kolacji. Jeżeli tak, to będzie super smacznie. Tutaj ważnym dodatkiem jest rukola, świetna by była też kolendra ale tej akurat nie było w lodówce.


A jeszcze jedna uwaga – koniecznie do takich wrapów trzeba mieć „maszynkę”. Nie jestem pewna jak się ona fachowo nazywa – taka w której podgrzewamy panini. Można próbować podgrzewać wrapy na patelni, ale efekt „z maszyny” smaczniejszy.


Ważne jest też by tortille przed zawijaniem skropić wodą – tutaj najlepszy jest zraszacz do kwiatków!



Składniki 

Mięso z kruczaka lub wołowina – fajitas,
Ser tarty cheddar,
Guacamole,
Pomidorki koktajlowe,
Papryczki jalapeno,
Kukurydza z fasolą czerwoną,
Rukola.


Przygotowanie

Składniki ułożyć na skropionej tortilli, najlepiej na środku, nie można przesadzać z ilością, bo potem ciężko będzie zawinąć. Rozgrzać „maszynę do panini”, ułożyć na środku zawinięty wrap i piec aż będzie przypieczony – jak zmieniam ułożenie, by uzyskać śliczną kratkę. Można lekko przycisnąć „maszynę”. 

Podawać z kwaśną śmietaną.


Komentarze

  1. jaka fajna rukola! na pierwszy rzut oka wygląda jak taka wycięta z filcu :D i guacamole we wrapach...mrr. Też często robię takie wrapy no waste. Nawet z końcówką wedliny i sera i jakimiś dodatkami wychodzą super

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa