Brokuły z fetą i migdałami
Brokuły z fetą i migdałami
Szybka sałatka! Ważne by brokuły były świeże a nie mrożone!
Ślicznie prezentuje się na talerzu i super smakuje! Idealne na szybki lunch lub lekką kolację.
Składniki:
· Świeży brokuł,
· Płatki migdałów,
· Ser feta.
· Sól i pieprz.
Przygotowanie:
Migdały uprażyć na patelni teflonowej. Brokuły wrzucić do wrzącej wody (OSOLONEJ), nie rozgotowywać! Ważne by nie straciły swojego soczysto zielonego koloru!
Fetę pokroić w kostkę. Bardzo ważne by nie używać tańszych zastępników – feta musi być Grecka!
Ułożyć kwiatki z brokułów na talerzu, posypać migdałami i fetą, można dodać trochę oliwy, pieprz i sól.
Komentarze
Prześlij komentarz