TRYB JASNY/CIEMNY

Brokuły z fetą i migdałami


Brokuły z fetą i migdałami

Szybka sałatka! Ważne by brokuły były świeże a nie mrożone! 
Ślicznie prezentuje się na talerzu i super smakuje! Idealne na szybki lunch lub lekką kolację.

Składniki:
·      Świeży brokuł,
·      Płatki migdałów,
·      Ser feta.
·      Sól i pieprz.

Przygotowanie:

Migdały uprażyć na patelni teflonowej. Brokuły wrzucić do wrzącej wody (OSOLONEJ), nie rozgotowywać! Ważne by nie straciły swojego soczysto zielonego koloru! 

Fetę pokroić w kostkę. Bardzo ważne by nie używać tańszych zastępników – feta musi być Grecka! 

Ułożyć kwiatki z brokułów na talerzu, posypać migdałami i fetą, można dodać trochę oliwy, pieprz i sól.

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa