Rzodkiewkowy twarożek
Rzodkiewkowy twarożek
Kanapki nie muszą być nudne. Mogą być na krakersach z chlebkiem naaan.
Mogą też być niby zwyczajne ale troszkę pyszniejsze.
By przygotować twarożek potrzeba:
· Ser półtłusty (dla miłośników chudego ważna informacja – z półtłustym będzie po prostu smaczniejszy),
· Pęczek rzodkiewek,
· Pieprz,
· Sól, kminek,
· Jogurt naturalny bez cukru.
Przygotowanie:
Na tarce ucieramy rzodkiewkę (używając strony o małych otworach).
Następnie CO BARDZO WAŻNE wyciskamy wodę z już utartej rzodkiewki!
Twaróg rozgniatamy widelcem potem dodajemy rzodkiewkę, przyprawy. By nie był zbyt suchy dolewamy jogurtu, mieszamy.
Warto zrobić większą porcję i włożyć do lodówki!
Komentarze
Prześlij komentarz