TRYB JASNY/CIEMNY

Taste Masters – czyli szalony weekend z 50 szefami kuchni


Gdy Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Gault&Millau Polska zaprosiła mnie do Villii Intrata, bardzo się ucieszyłam. Od razu chciałam wiedzieć więcej, na czym ma polegać Taste Masters w polskim wydaniu. 50 szefów kuchni – w majowy weekend każdego dnia po 25 szefów kuchni będzie proponowało swoje dania.

Dodatkowo odbędą się degustacje alkoholi i tajemnicze warsztaty smaku.
Ciekawa jestem jak to będzie jeść od rana do wieczora, bo wydarzenie rozpoczyna się o 10.00 i kończy o 19.00.

Miałam kilka pytań, teraz wiem więcej o wydarzeniu.

Dota: Skąd taki pomysł, czy podobne wydarzenia odbywają się w innych krajach?

Justyna: Mamy przywilej znania najlepszych szefów i zamarzyliśmy, żeby zebrać ich razem i przedstawić wszystkim smakoszom. Poprosiliśmy 50 najciekawszych szefów w Polsce, aby każdy przygotował i osobiście serwował swoje danie. Dzięki temu w trakcie Taste Masters będzie można nie tylko spróbować ich dań, ale także poznać ich osobiście, porozmawiać z nimi czy nawet zrobić sobie zdjęcie. Każdego dnia gotować będzie 25 szefów, więc będzie okazja do spróbowania 25 dań. Ponadto będą degustacje znakomitych win i piw, a także warsztaty smaku. 

Dlaczego Villa Intrata?

Justyna: Wydarzenie będzie miało formułę wysmakowanego pikniku, stąd trudno o lepsze miejsce niż pałac w Wilanowie, piękną Villę Intrata i starodrzewiowy park wokół. 

Czy nie będzie zbyt tłoczno, ile osób może razem jeść?

Justyna: Dla gości przygotujemy 30 metrowy pięknie przybrany stół oraz mnóstwo leżaków i foteli ogrodowych, na których można się będzie cieszyć smakami i towarzystwem. Jak na najcudowniejszą majówkę kulinarną przystało warto przyjść z przyjaciółmi, choć okazji do poznawania pasjonatów smaku nie zabraknie. 

A co z dziećmi, czy można z nimi przyjść?

Justyna: Poza daniami spod ręki najlepszych szefów będą także degustacje alkoholi, zatem wydarzenie nie sprzyja towarzystwu dzieci. Tym razem to fiesta dla smakoszy. 

Czy jest szansa żeby to był cykl smacznych spotkań?

Justyna: Taste Masters będzie wydarzeniem cyklicznym, powtarzanym co roku. Chcemy pokazywać pełnię polskiej sceny kulinarnej, a uczestnictwo w Taste Masters daje niepowtarzalną okazję do poznania 50 szefów i restauracji z całej Polski w jeden weekend. Po weekendzie z nami wszyscy zostaną mistrzami smaku! 

Dota: Dziękuję za rozmowę i czekam na smaczną, majową sobotę! Gdyby nie wyścig rowerowy w niedzielę, to wybrałabym się na dwa dni….

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa