Wiosenna sałatka doskonała, czyli kilka małych modyfikacji, które dużo zmieniają



Znudziły się Wam jajka faszerowane? Chcielibyście zjeść coś innego niż indyk, to może lekka sałatka? Taka, która jest niby zwykła, ale smakuje lepiej? Wystarczy wprowadzić kilka małych zmian w czasie przygotowywania, a będzie naprawdę pysznie! 

Samo przygotowanie to 10 minut, trzeba tylko wcześniej ugotować ziemniaki i jajka.

A teraz obiecane „zmiany” do wprowadzenia:

  • Sos do liści sałat mieszamy w słoiku – dzięki temu uzyskamy super smaczną zawiesinę, którą wlewamy na dno dużej miski i potem starannie mieszamy wszystko razem. 
  • Ugotowane, obrane ziemniaki kroimy w talarki i w innej misce mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny.



Niby malutkie zmiany, ale naprawdę warto się przekonać jak pyszna może być taka zwyczajna sałata!

Kalorie - obecne, smaków bardzo dużo! fot. D.Szymborska



Na zdjęciu wersja składająca się z:

  • Mieszanki liści sałat,
  • Ziemniaków gotowanych w mundurkach,
  • Jajek ugotowanych na twardo (od wybieganych kur),
  • Pomidora malinowego,
  • Polędwiczek z białego tuńczyka (porozdzielanych na mniejsze kawałki),
  • Oliwy, soku z cytryny, pieprzu i soli.

2 komentarze:

  1. Ciekawa wariacja na temat jajek. Taka sałatka wsam raz na wielkanoc/wiosnę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest pysznie, zapewniam :) tylko uważaj, bo kalorycznie :)

      Usuń

Copyright © On Egin Eta Topa