Znudziły się Wam jajka faszerowane? Chcielibyście zjeść coś innego niż indyk, to może lekka sałatka? Taka, która jest niby zwykła, ale smakuje lepiej? Wystarczy wprowadzić kilka małych zmian w czasie przygotowywania, a będzie naprawdę pysznie!
Samo przygotowanie to 10 minut, trzeba tylko wcześniej ugotować ziemniaki i jajka.
A teraz obiecane „zmiany” do wprowadzenia:
- Sos do liści sałat mieszamy w słoiku – dzięki temu uzyskamy super smaczną zawiesinę, którą wlewamy na dno dużej miski i potem starannie mieszamy wszystko razem.
- Ugotowane, obrane ziemniaki kroimy w talarki i w innej misce mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny.
Niby malutkie zmiany, ale naprawdę warto się przekonać jak pyszna może być taka zwyczajna sałata!
![]() |
Kalorie - obecne, smaków bardzo dużo! fot. D.Szymborska |
Na zdjęciu wersja składająca się z:
- Mieszanki liści sałat,
- Ziemniaków gotowanych w mundurkach,
- Jajek ugotowanych na twardo (od wybieganych kur),
- Pomidora malinowego,
- Polędwiczek z białego tuńczyka (porozdzielanych na mniejsze kawałki),
- Oliwy, soku z cytryny, pieprzu i soli.
Ciekawa wariacja na temat jajek. Taka sałatka wsam raz na wielkanoc/wiosnę.
OdpowiedzUsuńjest pysznie, zapewniam :) tylko uważaj, bo kalorycznie :)
Usuń