TRYB JASNY/CIEMNY

Na Zbavixie to musi być smacznie – Izumi Sushi

Przez dodatek paluszków krabowych nie wygląda ładnie - miso ramen w Izumi fot. D.Szymborska

Na Zbavixie to musi być smacznie – Izumi Sushi

Niedawno jadłam ramen w UKI UKI – zachwytom nie było końca, nawet ta wentylacja jakoś tak bardzo nie przeszkadzała, a bardziej jej brak. (wpis TUTAJ). 

Tym bardziej smutno mi było gdy w Izumi Sushi przy placu Zbawiciela dostałam bardziej niż przeciętną zupę…

Izumi kojarzyło mi się z ciekawymi rozmowami i dobrym jedzeniem, zarówno Alon jak i Alicja, z którą robiłam wywiad do Runner’s World serwowali przemyślane smakowo dania. 

Niestety inaczej było tym razem. 


Zamówiłam miso ramen, dostałam miskę z gorącym wywarem, bez specjalnego smaku, a przekrojony paluszek krabowy wyglądał gorzej niż smutno. 

Makaron przypominał ten z zupek koreańskich, tyle, że takich kupowanych w torebkach.

Staram się dopatrzeć czegoś dobrego w restauracjach, które odwiedzam, jeżeli z jedzeniem jest krucho to może obsługa albo atmosfera zbierze pochwały? 

Atmosfery brak, a obsługa też nie wypadła ciekawie. Może to wina przycisku albo numeru stolika. Nasz miał 13 napisaną pod elektronicznym „kelnerem”. Nie lubię „dzwonić” po obsługę. Wiem, że to pewno wygodniejsze dla pań i panów kelnerów – nie trzeba zaglądać, robić „pustych kursów”. Mi takie przyciski kojarzą się ze szpitalem. Brr. Obsługi nie było – zamówienie-zupa-rachunek.

W restauracji dość tłoczno, to chyba magia miejsca, nieprzemijającego hipsterskiego głodu sushi. Myślę, że połączone to jest z niewymagającymi gustami – ma być na lansie, to jest. 

Pewno fotogeniczność talerzy ma duże znaczenie bo dobrze się prezentuje na Insta.

Nie wiem czy wolę duże słoje dżemu z drewnianymi łyżeczkami w lokalu po drugiej stronie Placu, czy po prostu szukam czegoś innego niż znanego miejsca. Dla mnie smak jedzenia jest najważniejszy, atmosferą się nie najem, nacieszę z pewnością!


Ps. Jajko było na twardo ugotowane, a pani kelnerka nie zapytała się czy smakowało…


Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa