Nachos z domowej roboty guacamole
Nachos z domowej roboty guacamole
Nachos powstały w 1943 roku, wymyślił je Ignacio „Nacho” Anaya, który podał chipsy z mąki kukurydzianej zapieczone z serem cheddar, posypane papryczkami jalapeno.
Kupując gotowe nachos warto zwrócić uwagę na zawartość tłuszczu – wiadomo im mniej tym lepiej.
Guacamole przygotowuje się w ciągu pięciu minut.
Składniki:
· Dojrzałe awokado – nie ma sensu nawet próbować przygotowywać guacamole z twardego awokado – będzie zwyczajnie nie smaczne,
· Jedna szalotka,
· Sok z połówki limonki,
· Łyzka oliwy,
· 3 pomidorki koktajlowe,
· pęczek kolendry (jeżeli z doniczki to cała część zielona)
Przygotowanie:
Składniki guacamole zmiksować – ustawić blender na pierwszy bieg, miksować aż do uzyskania jednolitej masy.
Nachos zapiec w żaroodpornym naczyniu razem z utartym serem.
Świetnie wygląda Twoje guacamole, a ja właśnie ostatnio jestem rozsmakowana w awokado:)
OdpowiedzUsuńbo strasznie wazne jest to by awokado bylo miekkie inaczej nici z dobrego guacamole - poniewaz fajitas jem srednio raz na tydzien a nie wyobrazam ich sobie bez guacamole wiec duzo wersji juz wyprobowalam!!! mozna kupioc twarde w supermarkecie i zostawic na kilka dni wtedy zmiekknie:)
OdpowiedzUsuńPyszności :D Biegam amatorsko, więc będę zaglądać :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń