TRYB JASNY/CIEMNY

Omlet z pieczarkami z balsamico – power śniadanie




Omlet z pieczarkami z balsamico – power śniadanie

Składniki:

·      Dwa jajka (nigdy trójki, oczywiście),
·      Troszkę mleka i masła,
·      Obrane kapelusze pieczarek – 7 sztuk,
·      Sól, pieprz,
·      Starty parmezan,
·      Balsamico.

Przygotowanie:

Omlet, smażony na maśle smakuje pysznie, gdy dodamy do niego pieczarki smakuje jeszcze lepiej. A gdy pieczarki usmażymy z sosem balsamico to zjemy BOSKI omlet. 

Omlet przygotowujemy „normalnie” – mieszamy jajka, odrobinę mleka, wiórki masła. Pieczarki podsmażamy na maśle, kroimy na grubsze plasterki (tylko kapelusze), następnie w czasie smażenia dolewamy łyżkę sosu balsamico.  

Wylewamy jajka na patelnię, posypujemy startymi wiórkami parmezanu, dodajemy pieczarki i smażymy na maśle. 

Gotowy omlet układamy na talerzu i składamy na pół – dzięki temu wolniej traci ciepło i milej się go je. 

Do takiego omletu świetnie pasuje kawa z ekspresu.

Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa