Omlet z pieczarkami z balsamico – power śniadanie
Omlet z pieczarkami z balsamico – power śniadanie
Składniki:
· Dwa jajka (nigdy trójki, oczywiście),
· Troszkę mleka i masła,
· Obrane kapelusze pieczarek – 7 sztuk,
· Sól, pieprz,
· Starty parmezan,
· Balsamico.
Przygotowanie:
Omlet, smażony na maśle smakuje pysznie, gdy dodamy do niego pieczarki smakuje jeszcze lepiej. A gdy pieczarki usmażymy z sosem balsamico to zjemy BOSKI omlet.
Omlet przygotowujemy „normalnie” – mieszamy jajka, odrobinę mleka, wiórki masła. Pieczarki podsmażamy na maśle, kroimy na grubsze plasterki (tylko kapelusze), następnie w czasie smażenia dolewamy łyżkę sosu balsamico.
Wylewamy jajka na patelnię, posypujemy startymi wiórkami parmezanu, dodajemy pieczarki i smażymy na maśle.
Gotowy omlet układamy na talerzu i składamy na pół – dzięki temu wolniej traci ciepło i milej się go je.
Do takiego omletu świetnie pasuje kawa z ekspresu.
idę do Ciebie na śniadanko
OdpowiedzUsuń:) poczekaj beda kolejne:)
OdpowiedzUsuń