TRYB JASNY/CIEMNY

Zupa chińska z glonami, halibutem i owocami morza



Zupa chińska z glonami, halibutem i owocami morza

Pyszna zupa o bardzo ciekawym smaku. Delikatna, mogą jeść ją też dzieci. Rozgrzewa i dodaje energii.
Zmodyfikowany przepis Pawła Albrzykowskiego.

Składniki (na 4-5 porcji):
·         1l bulionu z kurczaka,
·         250g owoców morza (może być mrożona mieszanka, którą przelewamy zimną wodą by zmyć glazurę),
·         150g filetu z ryby (może być z halibuta),
·         filiżanka ugotowanego groszku (z mrożonki),
·         ½ filiżanki zblanszowanej marchewki,
·         prasowane chińskie glony (kawałek o wymiarach około 10 na 10cm)

Przygotowywanie:
Rosół zagotować, wrzucić do niego owoce morza, kawałki ryby, groszek, marchewkę, dodać glony. Wszystko gotować 3 do 4 minut. Przelać do miseczek i podawać. Zupa nie traci smaku również na drugi dzień – można podgrzać i cieszyć się pyszna zupą!

Komentarze

  1. świetne kolory w miseczce;)Aczkolwiek do zupy z owocami morza i rybą dodałabym inny bulion niż drobiowy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale z tym drobiowym swietnie smakuje:) a czym bys go zastapila?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa