TRYB JASNY/CIEMNY

Norymberskie grillowane kiełbaski


Norymberskie grillowane kiełbaski

Super proste danie dla miłośników kiełbasek. Smak jest wprost proporcjonalny do jakości kiełbasek. W Niemieckiej kuchni kiełbasy są podawane na wiele sposobów, w przypadku kiełbasek norymberskich sposób jest następujący. 

Na patelni rozgrzewamy olej (jedną łyżkę), układamy kiełbaski, smażymy raz z jednej, raz z drugiej strony, tak by widać było po nich, że są gotowe. 

Podajemy z keczupem i musztardą. Idealna przekąska śniadaniowa, świetnie pasuje do jajecznicy, razowego pieczywa.

Komentarze

  1. można dostać jedną kiełbaskę na wynos? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. z tym to właśnie jest problem...
    no i opakowanie, w ktorych sprzedaja kielbaski sa duze, pakuja po kilkanascie sztuk i maja krotki termin waznosci....

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje Szczęście ślubne uwielbia kiełbaski własnie takie i jeszcze mocniej podpieczone. Mmmm...pychota, do tego dobry chrzanik lub musztarda ale też ma swój jeden preferowany gatunek musztardy. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. takie rumiane kielbaski to bym sobie zjadla:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa