Norymberskie grillowane kiełbaski
Norymberskie grillowane kiełbaski
Super proste danie dla miłośników kiełbasek. Smak jest wprost proporcjonalny do jakości kiełbasek. W Niemieckiej kuchni kiełbasy są podawane na wiele sposobów, w przypadku kiełbasek norymberskich sposób jest następujący.
Na patelni rozgrzewamy olej (jedną łyżkę), układamy kiełbaski, smażymy raz z jednej, raz z drugiej strony, tak by widać było po nich, że są gotowe.
Podajemy z keczupem i musztardą. Idealna przekąska śniadaniowa, świetnie pasuje do jajecznicy, razowego pieczywa.
można dostać jedną kiełbaskę na wynos? :)
OdpowiedzUsuńz tym to właśnie jest problem...
OdpowiedzUsuńno i opakowanie, w ktorych sprzedaja kielbaski sa duze, pakuja po kilkanascie sztuk i maja krotki termin waznosci....
Moje Szczęście ślubne uwielbia kiełbaski własnie takie i jeszcze mocniej podpieczone. Mmmm...pychota, do tego dobry chrzanik lub musztarda ale też ma swój jeden preferowany gatunek musztardy. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń:) to milych sniadanek zycze:)
OdpowiedzUsuńtakie rumiane kielbaski to bym sobie zjadla:)
OdpowiedzUsuń