Wegańki ręcznie robiony majonez
Wegański ręcznie robiony majonez
Niektórzy pamiętają z dzieciństwa rady babci, by majonez kręcić zawsze w tą samą stronę bo inaczej nie wyjdzie…
Ten wegański majonez przygotuje się przez kilkanaście sekund!
Składniki:
· Pół kartonu mleka sojowego,
· Sok z jednej cytryny,
· Kilka łyżek oleju rzepakowego,
· Kilka łyżeczek musztardy.
Przygotowanie:
Do blendera wlewamy mleko, dodajemy soku z cytryny. Wlewamy dwie łyżki oleju i jedną musztardy. Miksujemy.
Sprawdzamy smak i dodajemy oleju i musztardy aż do uzyskania pysznego smaku.
Majonez świetnie smakuje z pomidorami i innymi warzywami. Dzięki temu majonezowi wegańskie kanapki zyskują nowy smak!
Fajny przepis, ale brakuje banerka. Proszę daj znać jak wstawisz to wrzucę do akcji:D
OdpowiedzUsuń