TRYB JASNY/CIEMNY

Wegańki ręcznie robiony majonez


Wegański ręcznie robiony majonez
Niektórzy pamiętają z dzieciństwa rady babci, by majonez kręcić zawsze w tą samą stronę bo inaczej nie wyjdzie…
Ten wegański majonez przygotuje się przez kilkanaście sekund!
Składniki:
·         Pół kartonu mleka sojowego,
·         Sok z jednej cytryny,
·         Kilka łyżek oleju rzepakowego,
·         Kilka łyżeczek musztardy.
Przygotowanie:
Do blendera wlewamy mleko, dodajemy soku z cytryny. Wlewamy dwie łyżki oleju i jedną musztardy. Miksujemy.
Sprawdzamy smak i dodajemy oleju i musztardy aż do uzyskania pysznego smaku.
Majonez świetnie smakuje z pomidorami i innymi warzywami. Dzięki temu majonezowi wegańskie kanapki zyskują nowy smak!

Komentarze

  1. Fajny przepis, ale brakuje banerka. Proszę daj znać jak wstawisz to wrzucę do akcji:D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa