Guacamole i domowe nachos – power dla biegacza
Guacamole i domowe nachos – power dla biegacza
Aztekowie to wiedzieli co dobre! Dlaczego nie skorzystać z ich wiedzy? Dziś guacamole domowej roboty z nachos’ami własnego wypieku.
Składniki:
· Jedno dojrzałe awokado – czyli takie, które jest miękkie, od którego skórka sama odchodzi, gdy przekroimy je na pół,
· 3 pomidorki koktajlowe,
· jedna szalotka,
· sok z jednej limonki,
· duża garść kolendry.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Warto zacząć miksowanie od mniejszej prędkości, miksować aż do uzyskania jednolitej masy.
By przygotować nachos potrzebujemy tortille pszenną. Rozgrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury. Na blasze rozkładamy folię aluminiową, na niej układamy pokrojoną w trójkąciki tortillę. Pieczemy 2 minuty.
Uwaga awokado jest pysznym, bardzo kalorycznym owocem!
Smacznego biegowego!!
muszę wypróbować patent na nachosy z tortilli
OdpowiedzUsuńkoniecznie :) bo to super patent :)
Usuńjak ja uwielbiam guacamole! Zawsze robię w najbardziej klasycznej wersji z szalotkami , choc wiem, ze częśto dodaje się pomidory i nawet mam wyobrażenie smaku, bo podobne warstwy układałam w verrines. W końcu zrobię z pomidorami i kolendrą. Pozdr.
OdpowiedzUsuńja nie biegacz ale chętnie bym zjadła.
OdpowiedzUsuń