TRYB JASNY/CIEMNY

Guacamole i domowe nachos – power dla biegacza




Guacamole i domowe nachos – power dla biegacza

Aztekowie to wiedzieli co dobre! Dlaczego nie skorzystać z ich wiedzy? Dziś guacamole domowej roboty z nachos’ami własnego wypieku.

Składniki:

·      Jedno dojrzałe awokado – czyli takie, które jest miękkie, od którego skórka sama odchodzi, gdy przekroimy je  na pół,
·      3 pomidorki koktajlowe,
·      jedna szalotka,
·      sok z jednej limonki,
·      duża garść kolendry.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Warto zacząć miksowanie od mniejszej prędkości, miksować aż do uzyskania jednolitej masy.

By przygotować nachos potrzebujemy tortille pszenną. Rozgrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury. Na blasze rozkładamy folię aluminiową, na niej układamy pokrojoną w trójkąciki tortillę. Pieczemy 2 minuty.

Uwaga awokado jest pysznym, bardzo kalorycznym owocem!

Smacznego biegowego!!


Komentarze

  1. muszę wypróbować patent na nachosy z tortilli

    OdpowiedzUsuń
  2. jak ja uwielbiam guacamole! Zawsze robię w najbardziej klasycznej wersji z szalotkami , choc wiem, ze częśto dodaje się pomidory i nawet mam wyobrażenie smaku, bo podobne warstwy układałam w verrines. W końcu zrobię z pomidorami i kolendrą. Pozdr.

    OdpowiedzUsuń
  3. ja nie biegacz ale chętnie bym zjadła.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa