5 minutowe śniadanie - płatki ryżowe z truskawkami
Zamiast owsianki, jaglanki - płatki ryżowe - pycha! fot. D.Szymborska |
Nie wiem gdzie są dobre truskawki, te na pobliskim bazarku, średnie, te
w supermarketach kaprawe, w sklepiku osiedlowym też szału nie ma. Dlatego wciąż
nie ruszyłam z przetworami, nie ma słoiczków truskawkowych stygnących w kuchni.
Kupuję małe porcje i zjadam od razu.
A teraz propozycja śniadania dla tych co w biegu, nie mają siły prażyć
jaglanki, mieszać owsianki – błyskawiczne płatki ryżowe. Super smaczne
rozwiązanie!
Czas przygotowania śniadania 5 minut! Pysznie, letnio i z energią na
resztę dnia! Do tego sezonowo bo z truskawkami!
Składniki (na jedną porcję):
·
¾ szklanki mleka (krowiego,
roślinnego lub wody),
·
¾ szklanki błyskawicznych płatków
ryżowych,
·
szczypta soli,
·
truskawki.
Przygotowanie:
Mleko lub wodę zagotować, wsypać płatki, zmniejszyć ogień i mieszać
przez dwie minuty, dodając szczyptę soli. Przełożyć do miseczki i dołożyć
truskawki. 5 minut minęło i śniadanie już jest na stole!
Smacznego, sportowego dnia dla wszystkich!
Energia na cały dzień zapewniona ;)
OdpowiedzUsuńna cały dzień to nie, ale do obiadu wytrzymam :)
UsuńLubię płatki ryżowe - na wodzie, z cynamonem i jabłkiem <3
OdpowiedzUsuńo tak, tak też jest pysznie! Z płatkami tak jak z owsianką - dodatki, dodatki i jeszcze raz dodatki zmieniają danie! :)
UsuńPłatków ryżowych jeszcze nie jadłam :) Musze się skusić :)
OdpowiedzUsuńwarto bo to bardzo szybkie i proste śniadanie :)
Usuńśniadanie pychota, mniam mniam
OdpowiedzUsuńzapraszam http://fantastic-brand.blogspot.com/
dziękuję za komentarz, kolejny z linkiem - reklamą - będzie skasowany. Pozdrawiam
Usuń