TRYB JASNY/CIEMNY

5 minutowe śniadanie - płatki ryżowe z truskawkami

Zamiast owsianki, jaglanki - płatki ryżowe - pycha! fot. D.Szymborska


Nie wiem gdzie są dobre truskawki, te na pobliskim bazarku, średnie, te w supermarketach kaprawe, w sklepiku osiedlowym też szału nie ma. Dlatego wciąż nie ruszyłam z przetworami, nie ma słoiczków truskawkowych stygnących w kuchni. Kupuję małe porcje i zjadam od razu.

A teraz propozycja śniadania dla tych co w biegu, nie mają siły prażyć jaglanki, mieszać owsianki – błyskawiczne płatki ryżowe. Super smaczne rozwiązanie!

Czas przygotowania śniadania 5 minut! Pysznie, letnio i z energią na resztę dnia! Do tego sezonowo bo z truskawkami!

Składniki (na jedną porcję):


·      ¾ szklanki mleka (krowiego, roślinnego lub wody),
·      ¾ szklanki błyskawicznych płatków ryżowych,
·      szczypta soli,
·      truskawki.


Przygotowanie:

Mleko lub wodę zagotować, wsypać płatki, zmniejszyć ogień i mieszać przez dwie minuty, dodając szczyptę soli. Przełożyć do miseczki i dołożyć truskawki. 5 minut minęło i śniadanie już jest na stole!

Smacznego, sportowego dnia dla wszystkich!

Komentarze

  1. Energia na cały dzień zapewniona ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię płatki ryżowe - na wodzie, z cynamonem i jabłkiem <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak, tak też jest pysznie! Z płatkami tak jak z owsianką - dodatki, dodatki i jeszcze raz dodatki zmieniają danie! :)

      Usuń
  3. Płatków ryżowych jeszcze nie jadłam :) Musze się skusić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. śniadanie pychota, mniam mniam

    zapraszam http://fantastic-brand.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za komentarz, kolejny z linkiem - reklamą - będzie skasowany. Pozdrawiam

      Usuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa