Meksykańskie naleśniki
Prosty przepis na efektowne danie.
Najwięcej czasu zajmuje przygotowanie farszu, pieczenie to zaledwie 20 minut!
Danie można przygotować również w
wersji bezglutenowej, używając tortilli kukurydzianych.
Składniki (8 naleśników):
·
8
tortilli,
·
300g
tartej mozzarelli,
·
200g
utartego sera cheddar,
·
500g
mięsa mielonego (wołowo/wieprzowe),
·
pęczek
kolendry,
·
1
puszka kukurydzy.
·
1
puszka czarnej fasoli,
·
1
puszka pomidorów,
·
1
łyżka kuminu,
·
sól,
pieprz i słodka papryka,
·
kwaśna
śmietana do podania z upieczonymi naleśnikami.
Przygotowanie:
Usmażyć mięso z kuminem, dodać pomidory,
kukurydzę, fasolę i siekaną kolendrę. Doprawić. Dusić przez około godzinę.
Utrzeć ser, wysmarować naczynie w którym będziemy piec naleśniki oliwą.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Zawinąć naleśniki. Posypać tartymi serami.
Piec przez 20 minut, podawać ze śmietaną.
Już mam smaka na to ;)
OdpowiedzUsuńto miłego gotowania :) i smacznego oczywiście :)
UsuńTakie łatwe i takie pyszne! :)
OdpowiedzUsuńdokładnie :) gotujesz?
Usuńwygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńwygląda i smakuje :)
UsuńPycha, bardzo lubię takie dania :D
OdpowiedzUsuńja też:) pyszne i nie trzeba dużo gotować :)
UsuńPrzepyszne naleśniki! Zapisałam sobie przepis i na pewno będę do niego wracała! Bardzo dziękuję!
OdpowiedzUsuńsuper :) smacznego mam nadzieje, że wyjdą super smacznie :)
Usuń