TRYB JASNY/CIEMNY

Drugie śniadanie po biegu górskim – jajecznica i bekon





Drugie śniadanie po biegu górskim – jajecznica i bekon

Nie zapowiadało się ciekawie. Lód na początku trasy ślicznie skrzył się w prawie wiosennym słońcu.  Zimowe Biegi Górskie w Falenicy są nieprzewidywalne – może być piaszczyście, może w być w śniegu po kolana, może być po lodzie…
Dziś było przyjemnie – piaszczyście i troszkę lodowo.
Po biegu trzeba coś zjeść – drugie śniadanie.
Tym razem jajecznica i bekon

Składniki:

·      Dwa jajka (oczywiście bez trójek),
·      Trzy plastry wędzonego boczku,
·      Troszkę oliwy,
·      Pieprz  i sól.

Przygotowanie:

Patelnię wysmarować oliwą, ułożyć plastry boczku i smażyć na małym ogniu przewracając do pewien czas. Jak uznamy, że boczek jest gotowy, odkładamy boczek na talerz, zlewamy wytopiony tłuszcz i na tej samej patelni smażymy jajecznicę. Do tego świetnie pasuje tost lub bagietka i sok.


Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa