TRYB JASNY/CIEMNY

Pasta Party Vol 2 – pory, boczek i parmezan



Pasta Party Vol 2 – pory, boczek i parmezan

Jeszcze zdążycie dojeść trochę węglowodanów i białka! Usprawniony sprawdzony wcześniej makaron.

Smacznego biegowego! I powodzenia jutro na “połówce”.

Składniki:

·      cztery młode pory, przekrojone na pół i pokrojone w plasterki
·      sok  z połowy cytryny,
·      puszka tuńczyka w oleju roślinnym (w kawałkach),
·      słodka i ostra papryka w proszku,
·      śmietana 30% President – odkrycie! Bez konserwantów,
·      pieprz, sól,
·      makaron świeży
·      boczek wędzony (musi być dobrej jakości),
·      pietruszka (koniecznie bo inaczej sos będzie mdły).

Przygotowanie:

Pory usmażyć na oleju z tuńczyka. Dodać tuńczyka, skropić sokiem z cytryny. Po około 7-10 minutach dodać śmietanę. Posypać papryką, starannie wymieszać. zmniejszyć ogień do minimum i dusić pod przykryciem.

Na małej patelni smażyć pokrojony w małe słupki boczek aż będzie brązowy i chrupiący. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Parmezan utrzeć.

W garnku po gotowaniu makaronu wymieszać sos z porów z makaronem. Nałożyć na talerze, ułożyć boczek, posypać parmezanem i pietruszką.


Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa