Pasta Party Vol 2 – pory, boczek i parmezan
Pasta Party Vol 2 – pory, boczek i parmezan
Jeszcze zdążycie dojeść trochę węglowodanów i białka! Usprawniony sprawdzony wcześniej makaron.
Smacznego biegowego! I powodzenia jutro na “połówce”.
Składniki:
· cztery młode pory, przekrojone na pół i pokrojone w plasterki
· sok z połowy cytryny,
· puszka tuńczyka w oleju roślinnym (w kawałkach),
· słodka i ostra papryka w proszku,
· śmietana 30% President – odkrycie! Bez konserwantów,
· pieprz, sól,
· makaron świeży
· boczek wędzony (musi być dobrej jakości),
· pietruszka (koniecznie bo inaczej sos będzie mdły).
Przygotowanie:
Pory usmażyć na oleju z tuńczyka. Dodać tuńczyka, skropić sokiem z cytryny. Po około 7-10 minutach dodać śmietanę. Posypać papryką, starannie wymieszać. zmniejszyć ogień do minimum i dusić pod przykryciem.
Na małej patelni smażyć pokrojony w małe słupki boczek aż będzie brązowy i chrupiący. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Parmezan utrzeć.
W garnku po gotowaniu makaronu wymieszać sos z porów z makaronem. Nałożyć na talerze, ułożyć boczek, posypać parmezanem i pietruszką.
Komentarze
Prześlij komentarz