TRYB JASNY/CIEMNY

Chickenburger z grilla



Chickenburger z grilla

Sezon grillowy w pełni. Tym razem chickenburger! Uwaga jest pyszny i ciężko poprzestać na jednym! Druga uwaga jest taka, że trzeba pamiętać o marynowaniu mięsa, żeby był naprawdę pyszny!





Składniki:

·      500g piersi z kurczaka zagrodowego,
·      sos sojowy Kikkoman,
·      miód,
·      oliwa,
·      12 plastrów sera,
·      6 bułek do humburgera,
·      ogórki konserwowe,
·      grillowana papryka,
·      grillowana cebula,
·      ketchup i musztarda.

Przygotowanie:

Noc przed planowanym grillowaniem zamarynować mięso. Marynatę przyrządzić z sosu sojowego, miodu i oliwy. Kurczaka pokroić tak by z jednego filetu otrzymać dwa cienkie kawałki. Ułożyć w naczyniu, przykryć folią i włożyć do lodówki na całą noc. Rano przełożyć do pudełka i na grilla! Gdy grill będzie dobrze rozgrzany zacząć piec kurczaka, ułożyć obok paprykę i cebulę. Gdy mięso już będzie prawie gotowe ułożyć bułki. Ułożyć tak jak układa się humburgera. Bułka, ser, ogórek, cebula, mięso, papryka, ketchup i musztarda!





Smacznego biegowego!

Dziś był Bieg Konstytucji było sympatycznie choć bardzo gorąco!



Komentarze

  1. Czyli, jak widzę, grill się udał :)
    Pysznie tu - jak zawsze, i jeszcze bardziej na sportowo niż zwykle!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo podoba mi się ta wersja chickenburgera! Super!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa