Chickenburger z grilla
Chickenburger z grilla
Sezon grillowy w pełni. Tym razem chickenburger! Uwaga jest pyszny i
ciężko poprzestać na jednym! Druga uwaga jest taka, że trzeba pamiętać o
marynowaniu mięsa, żeby był naprawdę pyszny!
Składniki:
·
500g piersi z kurczaka
zagrodowego,
·
sos sojowy Kikkoman,
·
miód,
·
oliwa,
·
12 plastrów sera,
·
6 bułek do humburgera,
·
ogórki konserwowe,
·
grillowana papryka,
·
grillowana cebula,
·
ketchup i musztarda.
Przygotowanie:
Noc przed planowanym grillowaniem zamarynować mięso. Marynatę
przyrządzić z sosu sojowego, miodu i oliwy. Kurczaka pokroić tak by z jednego
filetu otrzymać dwa cienkie kawałki. Ułożyć w naczyniu, przykryć folią i włożyć
do lodówki na całą noc. Rano przełożyć do pudełka i na grilla! Gdy grill będzie
dobrze rozgrzany zacząć piec kurczaka, ułożyć obok paprykę i cebulę. Gdy mięso
już będzie prawie gotowe ułożyć bułki. Ułożyć tak jak układa się humburgera.
Bułka, ser, ogórek, cebula, mięso, papryka, ketchup i musztarda!
Smacznego biegowego!
Dziś był Bieg Konstytucji było sympatycznie choć bardzo gorąco!
Czyli, jak widzę, grill się udał :)
OdpowiedzUsuńPysznie tu - jak zawsze, i jeszcze bardziej na sportowo niż zwykle!
Bardzo podoba mi się ta wersja chickenburgera! Super!
OdpowiedzUsuń