TRYB JASNY/CIEMNY

Grillowana papryka




Grillowana papryka

Sezon grillowy w toku, zaczynamy powoli, na początek przystawka – grillowana papryka. Pasuje do wszystkiego! Smakuje wybornie! 

Przygotowanie jest banalne, w domu myjemy i kroimy paprykę. Zabieramy na grilla. Na rozgrzanym ruszcie układamy i czekamy aż skórka zrobi się czarna. Następnie obieramy ze skórki i jemy! 

Świetnie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno.

Wkrótce przepisy na marynaty i super kurczaka z grilla.




Komentarze

  1. oj, ja zacznę grillowanie w niedzielę!
    a warzywa z grilla są przepyszne, kocham i ubóstwiam, tylko uważaj na przypaloną skórkę - ponoć rakotwórcza.
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam grillowana paprykę! Akurat dzisiaj wrzuciłam przepis na grillowane mięso w marynacie z grillowanej papryki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię grillowaną paprykę na zimno, zamarynowaną w oliwie z czosnkiem i ziołami. No ale w sezonie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. O tak, grillowana papryka jest pyszna. Zazdroszczę rozpoczęcia sezonu :)

    Co dziś zjem na śniadanie?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa