Grillowana papryka
Grillowana papryka
Sezon grillowy w toku, zaczynamy powoli, na początek przystawka –
grillowana papryka. Pasuje do wszystkiego! Smakuje wybornie!
Przygotowanie jest
banalne, w domu myjemy i kroimy paprykę. Zabieramy na grilla. Na rozgrzanym
ruszcie układamy i czekamy aż skórka zrobi się czarna. Następnie obieramy ze
skórki i jemy!
Świetnie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno.
Wkrótce przepisy na marynaty i super kurczaka z grilla.
oj, ja zacznę grillowanie w niedzielę!
OdpowiedzUsuńa warzywa z grilla są przepyszne, kocham i ubóstwiam, tylko uważaj na przypaloną skórkę - ponoć rakotwórcza.
Pozdrawiam
Monika
Uwielbiam grillowana paprykę! Akurat dzisiaj wrzuciłam przepis na grillowane mięso w marynacie z grillowanej papryki :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię grillowaną paprykę na zimno, zamarynowaną w oliwie z czosnkiem i ziołami. No ale w sezonie ;)
OdpowiedzUsuńO tak, grillowana papryka jest pyszna. Zazdroszczę rozpoczęcia sezonu :)
OdpowiedzUsuńCo dziś zjem na śniadanie?