TRYB JASNY/CIEMNY

Chistorra w czerwonym winie

Chistorra w czerwonym winie fot. D.Szymborska


Chistorra w czerwonym winie

W górach potrzebuje bogatego w białko (trochę w tłuszcz też) jedzenia. Chistorra w czerwonym winie to idealne danie, serwowana z bagietką daje dużo energii. Przygotowanie jest bardzo proste.

Składniki (dla 4 osób):

·         300g surowej kiełbasy chistorra,

·         Pół dużej cebuli lub jedna mała,

·         Oliwa,

·         Kminek mielony,

·         Wino czerwone wytrawne.

Przygotowanie:
Chistorrafot. D.Szymborska

Biała cebula duszona na oliwie fot. D.Szymborska


Chistorra w czerwonym winie fot. D.Szymborska

Na oliwie podsmażyć cebulę. Kiełbasę pokroić na kawałki około 5 cm. Smażyć z cebulą, dosypać kminku i dolać wina. Dusić przez około 15 minut.
Chistorra w czerwonym winie fot. D.Szymborska



Komentarze

  1. Bardzo konkretnie,zwłaszcza w taki gorący czas.
    Ale niewątpliwie pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe! A jak smakuje ta kielbasa? Przypomina cos, co mozna dostac daleko od Pirenejow? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wczoraj goraco to nie bylo:( niestety takiej kielbasy nie widzialam w Polsce:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kiełbasę trzeba sobie niestety zrobić samemu. kiedyś była dostępna gotowa mieszanka przypraw w polsce. lub zamówić z hiszpani :P

      Usuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa