TRYB JASNY/CIEMNY

Ensalada mixta

Ensalada mixta fot. D.Szymborska

Ensalada mixta

Najprostsza na świecie sałata, której smak w 100% zależy od jakości użytych składników. Przygotowanie zajmuje chwilkę, podaje się ją jako przystawkę z bagietką. Jednak z braku czasu czasem zastępuje obiad, wtedy ilość bagietki zjedzonej „dodatkowo” jest dużo większa.

Składniki:

·         250g mieszanki sałat,

·         3 jajka ugotowane na twardo,

·         3 puszki tuńczyka (małe),

·         Kukurydza z puszki,

·         Pomidory malinowe 2 duże,

·         Oliwa, ocet winny, sól i pieprz,

·         Bagietka.

Przygotowanie:

Składniki wymieszać. Smacznego!
Ensalada mixta fot. D.Szymborska

Komentarze

  1. od jakiegoś czasu chodziło mi coś takiego po głowie, bardzo smaczne ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa