Ensalada mixta
Ensalada mixta fot. D.Szymborska |
Ensalada
mixta
Najprostsza
na świecie sałata, której smak w 100% zależy od jakości użytych składników.
Przygotowanie zajmuje chwilkę, podaje się ją jako przystawkę z bagietką. Jednak
z braku czasu czasem zastępuje obiad, wtedy ilość bagietki zjedzonej „dodatkowo”
jest dużo większa.
Składniki:
·
250g
mieszanki sałat,
·
3
jajka ugotowane na twardo,
·
3
puszki tuńczyka (małe),
·
Kukurydza
z puszki,
·
Pomidory
malinowe 2 duże,
·
Oliwa,
ocet winny, sól i pieprz,
·
Bagietka.
Przygotowanie:
Składniki
wymieszać. Smacznego!
Ensalada mixta fot. D.Szymborska |
od jakiegoś czasu chodziło mi coś takiego po głowie, bardzo smaczne ;)
OdpowiedzUsuń