TRYB JASNY/CIEMNY

Pomidory z oliwą i fetą – mała przekąska biegacza



Pomidory z oliwą i fetą – mała przekąska biegacza

Ohh bieganie w taką zmienną pogodę jest trudne. Raz zimno raz ciepło, pada śnieg, deszcz a czasem świeci słońce.

Człowiek głodnieje strasznie….w każdym razie ja tak.

Dlatego fajna przekąska, będzie zdecydowanie smaczniejsza jak będzie można kupić „od rolnika” pomidory gruntowe ale i tak z tymi bio smakuje całkiem dobrze.

Składniki (dla jednego głodnego biegacza):

·      ½ pomidora obranego ze skórki,
·      oliwa extra virign,
·      feta (musi być grecka – nie ŻADNA inna),
·      świeżo mielony pieprz.

Przygotowanie:
Pomidor obrać ze skórki pokroić na plasterki, posypać feta i obficie polać wysokogatunkową oliwą. Zmielić sporo pieprzu, posypać. Do tego świetnie pasuje kawałek bagietki albo tost.
Idealna przekąska by spokojnie zabrać się za przygotowywanie głównego dania a nie zapychać się jakimiś kanapkami.
Smacznego –biegowego!

Komentarze

  1. smacznie, już się nie mogę doczekać aż działka obrodzi pomidorami

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa