Pomidory z oliwą i fetą – mała przekąska biegacza
Pomidory z oliwą i fetą – mała przekąska biegacza
Ohh bieganie w taką zmienną pogodę jest trudne. Raz zimno raz ciepło, pada śnieg, deszcz a czasem świeci słońce.
Człowiek głodnieje strasznie….w każdym razie ja tak.
Dlatego fajna przekąska, będzie zdecydowanie smaczniejsza jak będzie można kupić „od rolnika” pomidory gruntowe ale i tak z tymi bio smakuje całkiem dobrze.
Składniki (dla jednego głodnego biegacza):
· ½ pomidora obranego ze skórki,
· oliwa extra virign,
· feta (musi być grecka – nie ŻADNA inna),
· świeżo mielony pieprz.
Przygotowanie:
Pomidor obrać ze skórki pokroić na plasterki, posypać feta i obficie polać wysokogatunkową oliwą. Zmielić sporo pieprzu, posypać. Do tego świetnie pasuje kawałek bagietki albo tost.
Idealna przekąska by spokojnie zabrać się za przygotowywanie głównego dania a nie zapychać się jakimiś kanapkami.
Smacznego –biegowego!
smacznie, już się nie mogę doczekać aż działka obrodzi pomidorami
OdpowiedzUsuń